Carport

Schutting/bestrating

Moderator: velden29

Bas Elise #25
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 mar 2020, 14:46

Re: Carport

Bericht door Bas Elise #25 » 30 mei 2020, 11:33

Dag allen,

Ik heb deze week de nodige vragen uitgezet bij firma Bufix die deze werkzaamheden kunnen uitvoeren.

De diepte van een paal is kavel afhankelijk en hoeft niet per se 7M de grond in (wellicht een 4-5m voldoende)
Ik heb het sonderingsrapport en kan het delen indien gewenst. Ik heb Bufix gevraagd om mijn kavel (25) als voorbeeld te gebruiken voor een berekening en plan van aanpak. Een paal slaan is de trillingsarme methode (met prijzen zoals op het eerste bericht), kans op schade aan het zou nihil moeten zijn. Wordt ook per kavel bekeken/berekend door een Bufix. De schroef methode doen zij ook, deze is trillingsvrij, maar wel duurder.
Zodra ik het voorstel van Bufix heb zal ik het delen, heb hen ook gevraagd te adviseren over de beste methode naar hun inzicht.

Uit eindelijk is alles afhankelijk van de ondergrond op een specifieke kavel en wat je erop/aan gaat zetten. Bufix ervaring in omgeving Dijkstraten is dat een carport en ook een aanbouw aan een huis wel degelijk ondersteuning nodig hebben t.b.v. voorkomen verzakking.
De aanvoerkosten bij uitvoeren tegelijkertijd kunnen we delen door het aantal deelnemers, een korting kunnen ze niet geven op dit moment gezien deze afhankelijk is van het aantal deelnemers en wie,wat precies gaat laten doen.

Ik kom terug met verdere info zodra ik deze ontvangen heb. Groet Bas

Hans&Tessa #2
Berichten: 19
Lid geworden op: 26 okt 2019, 13:17

Re: Carport

Bericht door Hans&Tessa #2 » 02 jun 2020, 20:18

Hoi Bas,

Dank je wel voor je inspanningen. Samen met onze buren (Peter #kv3) zijn we ook aan het kijken naar een carport. Wij zoeken naar een mogelijkheid om dat te doen zonder paal in de grond, maar steunbalken in het metselwerk opleggen. Hierdoor gebruik je de fundering van het huis in plaats van een extra paal (Dat vind ik ook fraaier om te zien, overigens). Vandaag heb ik alle gegevens opgestuurd naar een constructeur om een berekening te laten maken. Dan kan ik daarna een prijsopgave laten doen door enkele aannemers. Het lijkt er dus op dat het voor ons niet nodig is om een paal te laten 'slaan', tenzij uit de berekeningen blijkt dat het onmogelijk is. Ik laat jullie wel weten wat hieruit komt.

Hans

Bas Elise #25
Berichten: 10
Lid geworden op: 26 mar 2020, 14:46

Re: Carport

Bericht door Bas Elise #25 » 02 jul 2020, 13:18

Hallo,

Korte update: voor mijn Kavel (25) heb ik een offerte ontvangen van Bufix die grondwerkzaamheden kan laten uitvoeren.
Een paal van 4m, gezet in de grond in beton kost inclusief transport e.d. 1100 Euro.
Dit is anders per kavel, per bouwwerk en kan wellicht dienen als een indicatie.
De kosten per kavel zullen aanzienlijk omlaag gaan als er meer deelnemers zijn, gezien extra meter paal bijv de kosten niet zijn.

Ik zou graag begrijpen wie mogelijk interesse heeft om een paal te laten slaan en stel voor dat we vanuit daar in een kleinere groep bekijken of de interesse concreet wordt zodat we dan samen kunnen kijken naar leverancier, offertes opvragen en datum prikken voor de uitvoering.

Hoor graag als interesse is via dit forum of persoonlijk bericht voor het einde van de maand, anders laat mij weten als je meer tijd nodig hebt.

Groet Bas - bas.vandemoosdijk@outlook.com / 0611118464

Plaats reactie